lauantai 15. marraskuuta 2014

Hautainhoidon periaatteita

Talvi on tulossa ja talven varalla usein kysytyt kysymykset ja vastaukset.

Mistä aurataan talvella?
Ensisijainen tavoite on aurata kaikki hiekkapohjaiset käytävät hautausmaalla. Kuitenkin yhden ihmisen tekemä työ on rajallinen, niin tätä ei voida taata tapahtuvaksi välittömästi lumisateen jälkeen.

Hauta on nurmialueella, mutta ohi menee kuitenkin aurattu käytävä ?
Tällöin kyseessä on hautaan saatto väylä. Talvella jokaisessa siunauksessa aurataan väylä hautapaikalle hautaan saattoa tai hautajaiskukkien viemistä varten.

Onko hautapaikan havutussopimuksia?
Hautapaikkojen havuttamisesta, kynttilöiden laitosta ja kanervien istuttamisesta on luovuttu liian mittavan työmäärän vuoksi hoitohenkilökuntaan nähden. Vanhat sopimukset hoidetaan entiseen tapaan loppuun, mutta uusi sopimuksia ei solmita.

Hautakivemme on viety entisöintiin, koska kiven saa palauttaa paikalleen?
Määreitä ei ole vaan kivien paikalleen tuonti on sallittua vuoden ympäri. Tässä on kuitenkin ehdoton edellytys, että asennettu kivi ei aiheuta vaaraa hautausmaalla kulkeville ihmisille (esim. pohjakivi on ollut kallistuneena)

Ja muutamia kesän ja syksyn aikana nousseita kysymyksiä ja vastauksia :)

Hautapaikan hautakirja on hukassa ?
Ei hätää. Seurakunnalla on sähköinen hautakirjanpito kaikista hautapaikkaa koskevista tiedoista. Tiedot on myös huolellisesti varmuuskopioitu mahdollisten kaatumistilanteiden varalta.

Hautapaikan haltijan yhteystiedot ovat minulta hukassa !
Seurakunta ei valitettavasti näitä tietoja saa luovuttaa.

Asioin kiviliikkeessä. Mitä tietoja tarvitsen mukaani ?
Tietoihin riittää yhden haudatun henkilön nimi. Kiviliikkeet ovat seurakuntaan yhteydessä kaikista muista tarpeellisista tiedoista.

Täydennän näitä lisää jos kysyttävää ilmaantuu :)

Petri - Puutarhuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti