keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Duunarit paahtumassa

Taas se aika vuodesta, kun allekirjoittaneen on vaikea asennoitua yksin vietetyn talven jälkeen tosiasiaan että toimii jälleen 12 hengen esimiehenä. Kesätyöntekijät aloittivat työnsä maanantaina ja päivä olosuhteiltaan ei ollut todellakaan helpoimmasta päästä. Kuntouttavassa työtoiminnassa olevat kaksi erittäin ahkeraa työntekijääkin painoivat töitä muiden mukana samaa tahtia vaikka lämpömittari huiteli avoimella hautausmaalla paikoitellen +30 asteen paikkeilla.

Valmetin vanhus pysyy vielä liikenteessä ja ainakaan tänä vuonna ei  tule ikävikoja vastaan (ainakaan toivon mukaan)Viikko tiukkaa työntekoa ja ensi viikon kukkasadon jännittämisen odottamista, jotta hautausmaa saadaan hukutettua joka kesäiseen kukka mereensä. Kaikki kulminoituu viimeiseen maagiseen päivämäärään Juhannukseen, jolloin kaikkien kesäkukkien tulee olla maassa. Joka kevään ja kesän urakka ja jokaiselle vuodelle ainakin yksi asia on yhteistä: Aina on kiire.

Kohta se kukkameri valtaa hautuumaan jälleen
Juhannuksena allekirjoittanut poistuu kesälaitumille viettämään lomapäiviänsä. Lomien ajan seurakunnan suntio toimii sijaisenani. On jotenkin helpottavaa poistua työmaalta ja antaa avaimet ihmisen käteen, kehenkä tietää luottavansa kaiken sen vastuun ja mikä parasta tietää, että se ihminen hoitaa sen suuren vastuun vuosien tuomalla ammattitaidolla.

Lomapäivän kunniaksi kupponen kuumaa ei välipalana ole pahasta ja toivotan siis sinulle erittäin hyvää sekä rauhallista päivän jatkoa. :)


Petri - Puutarhuri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti