perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ainutlaatuisia tilaisuuksia

Alku kesä on muuttanut kirkkohautausmaan yleisilmettä merkittävästi. On kaadettu puita, poistettu vanhoja pensaita ja alasleikattu risuttuneita pusikoita. Välillä herään itsekkin kysymään itseltäni, miksi tehdä suuria muutoksia paikalle jonka pitäisi olla kaiken arjen hektisyyden ja suurien muutoksien ulkopuolella. Hautausmaan on paikka ja merkki pysyvyydestä ja paikka jossa arjen hektisyyden voi hetkeksi unohtaa vihreän maiseman keskellä.

Nyt muutaman viikon jälkeen olen kuitenkin näihin toimenpiteisiin tyytyväinen. Pensaat nousevat maasta entistä vehreämpinäja tiiviskasvuisempina. Huonokuntoisen puun tialla on selkeä ja avoin näkymä. Seuraavana vuonna paikalla on kasvamassa uusi puu rauhassa täysi kasvuiseksi.

Pysyvyyden rinnalla kuitenkin on myönnettävä, että rakennettu viheralue on aina ylläpidon alla. Ilman ylläpitoa alueella tekee luonto hyvin nopeasti sen mitä sen kuuluukin tehdä. Viikonloppu on alkamassa ja töistä lähtiessäni, ja katselen hautausmaa-aluetta. Totean hiljaisesti mielessäni kuinka työllensä omistautuneet työntekijät omaan ja kuinka arvokkaassa työssä saan toimia.
Kirkon välittömässä läheisyydessä oli suuri kantoinen syreeni.

Joka suhteellisen helpon taistelun jälkeen sai tehdä tilaa tuoreelle pensaalle.
  
Vahtomestarit koristelivat seurakuntatalon astiat uusilla istutuksilla.

Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki sai uudet kesäkukat kesäkuun alusta.

Allekirjoittanut poistuu tällä hetkellä työmaalle nauttimaan lämpimästä päivästä. Ja ensi viikon kesäkukkatilausta odotellessa.

Petri - Puutarhuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti