lauantai 13. syyskuuta 2014

Tilastotietoa

Syksy on tulossa tai tullutkin jo. Kesäkausi alkaa lähennellä päätöstänsä ja työntekijät aloittelevat syystöitä hautausmaalla.

Kesän aikana on saatu paljon aikaan ja me hieman kartoitimme, kuinka paljon me olemme todella saaneet aikaan. Keräsimme hieman erikoisia tilastoja.

Kesäkukat:
Kokonaisistutus määrä on 4900 kesäkukkaa. Tähän määrään lukeutuvat hoitohautakukat ja yleiset muistomerkit, sekä perennat.

Hoitohautoja on hieman yli 900.

Heinäkuu erityisesti oli rankka kastelukuukausi. Yhdellä kastelukerralla on laitettava n. yksi kastelukannullinen eli 10 litraa vettä. Näin ollen hautausmailla kulutetaan yhdellä kastelukierroksella 10 000 litraa vettä. Keskimäärin kastelukierroksia on kaksi viikossa eli vettä kulutetaan yhden viikon aikana 20 000 litraa. Vesi ei ole vesijohtovettä. Onneksi seurakunta on investoinut ja kirkkohautausmaalla kulutamme järvivettä ja Ristimäessä kaivovettä.

Hautausmailta poistetään kesän aikana kolme kuorma-autollista oksia, pensaita ja puita.
Hautausmaille tilataan vuodessa multaa 12 tonnia, mursketta 54 tonnia mursketta ja 36 tonnia hiekoitussoraa. Hautausmaalta kuljetetaan pois vuosittain 12 - 14 traktorin lavallista kompostijätettä.

Jos jokainen ihminen tuo talven aikana yhden kynttilän. Kerätään hautausmaalta pois n. 4500 hautakynttilää.

Siimaleikkuuta riittää hautausmaalla. Vanhalla kirkollavyksistään haudoilta yli kaksi kilometriä.

Työntekijöille jo kävelyäkin tulee päivän aikana keskimäärin 10 000 askelta.

Tilastoja täydennetään, kun niitä lisää saadaan :)

Petri - Puutarhuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti