keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Tästä vuodesta

Kuluneesta vuodesta

Viime kirjoituksesta onkin pitkä aika ja tässä vaiheessa vuotta voisi olla aika kerrata menneen vuoden tapahtumia hautausmaalla

Kirkkohautausmaan aita


Viivytyksien jälkeen kirkkohautausmaa sai metalliaidan, joka parantaa huomattavasti kävijöiden turvallisuutta hautausmaan pohjoispuolella. Projekti toteutettiin yhteistyössä Pirkanmaan Metallitekniikan kanssa ja aidan suunnittelussa huomioitiin hautausmaan historialliset ja maisemalliset arvot. Rakentamisen jäljet viimeistellään keväällä 2018.






Tervajärven piha-alueen remontointi
Tervajärven alueen suurempi piharemontti on saatu päätökseen. Osana piharemonttia syksyllä alueella toteutettiin metsänhoidollisia toimenpiteitä. Hakkuut toteutettiin osana metsänhoitosuunnitelmaa ja alueelle on tehty vastaavasti myös varaus taimikon hoitotyöstä tulevina vuosina.

Hautainhoidot äärimmäisen haasteelliset

Vuosi 2017 oli hautainhoitojen osalta äärimmäisen haasteellinen. Sateinen ja kylmä sää vaikeutti hautainhoitoja, mutta henkilökunta selvisi hoidosta vuoden aikana kiitettävästi.







Kesän aikana jouduttiin jälleen poistamaan huonokuntoisia puita Kirkkohautausmaalta


Panostaminen työntekijöihin vuodelle 2018

Talousarviossa 2018 on erityishuomion kohteena työntekijät. Hautaustoimi haluaa panostaa henkilökunnan työhyvinvointiin ja nyt talousarvioon on kirjattuna, että työntekijöiden työhyvinvointi ja työviihtyvyys otetaan kiinteäksi osaksi tulevan vuoden toimintaa. Henkilökunta on työnantajan suurin voimavara ja näin siitä on myös pidettävä hyvää huolta.
Yksi kesän kohokohdista oli vierailu Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan Helsinkiin

Lyhdyt sankarihautausmaalle

Kuten moni onkin jo huomannut seurakunta hankki Suomi100 juhlavuoden kunniaksi jokaiselle sankarihaudalle maahan asennettavan kynttilälyhdyn. Positiivisen palautteen perusteella lyhdyt otetaan pysyväksi osaksi sankarihautausmaata. Lyhdyt poistetaan kesän ajaksi ja asennetaan uudelleen syksyisin. Lyhdyt ova omaisten käytettävissä haudalla.



Seurakunnan hautaustoimi kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulun odotusta !


Petri Solja - Seurakuntapuutarhuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti