maanantai 5. elokuuta 2013

Lomani ensimmäistä päivää viettämässä.

Kasvukausi alkaa olla jo hyvää vauhtia loppupuolella. Mitä on tapahtunut työkauden aikana.

- Valokuvallinen maisemaseuranta on saatu aluillensa. Ja allekirjoittaneella oli hyvin hauskaa ensimmäisellä kuvauskierroksella. Tällä hetkellä valokuvat eivät ole julkisia, koska valokuvissa näkyy tunnistettavia henkilöitä.

Seurakunnan hautausmailla on molemmilla määritelty 12 eri pistettä, joista jokaisesta otetaan 4 kertaa vuodessa 360 asteen panoraamakuva. Näin valokuvien kautta helppo vertailla hoidon kehittymistä ja ympäristön muutoksia vuosien saatossa.- Kirkon vierellä lasvaneet ruusut ja lumihiutaleet tulivat toistaiseksi tuntemattomasta syystä tiensä päähän. Onneksi paikallinen taimisto pelasti tilanteen ja heiltä löytyi ainakin kirjoittajan mielipiteen mukaan "mukavan suuret" amppelit. 
- Sankarihaudan peruskunnostus on saatu aluillensa. Pieniä mutkia kuitenkin tuli matkaan ja lopullinen kunnostus vaatiikiin alkuperäistä enemmän töistä. Ja ilmeisimmin ihan kiviliikettä paikan päälle. Asian esittelen viimeistään syksyllä esimiehelleni ja toivon mukaan taloudellisellekkin jaostolle saakka. Katsotaan mitä mieltä ovat ideoinnistani.

Tästä lähdettiin liikkeelle. Reunakivet olivat lipputangon nurkalla noin 30 cm maan alla.

Lopputulos. Toinen puoli on nytten toistaiseksi valmis ja toinen puoli jatketaan valmiiksi ensi kevään/kesän aikana. Sankarihauta ei kuitenkaan ole lopullisessa muodossansa, vaan muutosta on vielä tiedossa. 
Lomien jälkeen odottaakin yksi jos toinenkin kokous.

Tiistaina 20.8 kokoontuu seurakunnan asettama kulttuuriperintötyöryhmä. On aina yhtä suuri ilo päästä työskentelemään ammattilaisten historiantuntijoiden kanssa .

Keskiviikkona 28.8 päivä kokoontuu ympäristötyöryhmä ja lähdemme tarkistelemaan seurakunnan ympäristöohjelmaa.


Mutta vielä tällä hetkellä kirjoittaja siirtyy nauttimaan kesän viimeisistä lämmöistä lomansa merkeissä. Ja pääsen nauttimaan siitä täysin siemauksin tietäen, että hautausmaa ja hautaustoimi ovat poissaollessani erinomaisessa hoidossa.Aina ystävällisin terveisin


Petri - Puutarhuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti