keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Asiaa jätteistä

Suoritimme viime viikolla kierroksen seurakunnan omistamilla metsäalueilla Papintiellä ja jotenkin näkymä sai mieleeni kirjoittaa hieman asiaa jätteistä. Tai antaa kuvien puhua puolestansa  ja kertokaa oma mielipiteenne.

2013 Marraskuussa Papintien varsi. Tarkoituksella luontoon jätettyjä jätteitä ja pahimpana löytyi matoilla peiteltyjä öljykanistereita. 
Metsäteiden siivousurakka 2012. Jätteistä täyttyi kaksi iso siirtolavaa. Lisäksi pois kuljetettiin toistakymmentä auton rengasta, akkuja, polttoainekanistereita, rakennusjätteitä ja sekalainen määrä metallijätettä. Ja Papintien siivousurakka 2011. Matkalta täyttyi yksi korkea siirtolava täyteen jätteitä. Löytyi telkkarreita, pakastimia, sohvia, autonrenkaita, wc-pönttö, tupakka-askeja, öljytynnyreitä ja kanistereita, puoli täysiä maalipurkkeja joista valui norona ojaan vielä maalia, liuottimia, puhkikuluneita akkuja, sänkyjä, perkola, tölkkejä ja pulloja ja vielä lukematon määrä kaikkea.


Nämä kaikki löytyivät ulkoiluun ja virkistäytymiseen tarkoitettujen polkujen varrelta, joilla ulkoilee aikuisia, lapsia, vanhuksia, eläimiä niin metsän eläjiä kuin lemmikkejä.

Toivon mukaan herättää ajatusta

Petri - Puutarhuri 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti