sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Hautaustoimesta ajankohtaista

Hei

Pitkä aika edellisestä ja paljon paljon työtä välissä. Mutta aika valoittaa hieman hautaustoimen ajankohtaisia asioita kesän korvilla.

1. Hautakivien oikaisuaika on taas korvilla
Erityisesti hoitohaudoilla hautamuistomerkkien oikaiseminen on todellakin ajankohtaista. Muistathan, että hautainhoitosopimusta ei aloiteta ennen hautamuistomerkin oikaisua hautapaikalla.

Lisäksi vuonna 2016 seurakunta aloittaa kallistumisen johdosta ilmoitus menettelyn kaikille hautapaikoille. Kallistumisesta ilmoitetaan hautapaikalla olevalla kuulutuskilvellä ja mikäli yhteystiedot ovat ajantasalla myös kotiin lähetettävällä kirjelmällä.

HUOM! HAUTAMUISTOMERKILLÄ OIKAISTAAN POHJAKIVI. HAUTAMUISTOMERKIN OIKAISEMINEN KEINOTEKOISESTI KÄYTTÄEN ESIM. KIILOJA, PUU PALASIA, MUOVIN KAPPALEITA TAI PIKKU KIVIÄ ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY! MIKÄLI ASIATTOMASTI TUETTU HAUTAKIVI AIHEUTTAA MATERIA- TAI HENKILÖVAHINKOJA ON VASTUUSSA ASIATTOMAN TUENNAN SUORITTANUT HENKILÖ.

Keinotekoisesti tuettu hautakivi. Hautakiven takareunaa on kohotettu ja taakse aseteltu lankku. 
Erityisesti puu viritelmät lahoamat ajan myötä ja viritelmä muuttuu entistä turvattomammaksi.


2. Sankarihautausmaalle ei kukkia vuonna 2016

Seurakunta ei kukita sankarihautausmaata 2016 sankarihautausmaan peruskorjauksen vuoksi. Sankarihautausmaa peruskunnostetaan vuoden 2017 juhlavuotta varten.

Totetuttajana Kiviliike Sairanen 

3. Erityisammattimies uudelleen hakuun syskysllä

Erityisammattimiehen paikka avataan uudelleen 2016 syksyllä. Kirkkoneuvosto päätti keskeyttää haun.

4. Muualle haudattujen muistomerkin perustaminen Ristimäen hautausmaalle

Ristimäen hautausmaalle kappelin läheisyyteen pystytetään kesän aikana uusi Muualle haudattujen-muistomerkki.

Muualle haudattujen muistomerkki tulisi erityisesti palvelemaan Ristimäen hautausmaalla kävijöitä. Muistomerkki valmistetaan hautausmaalla olevista luonnonkivistä.

Muistomerkin tekijäksi on valittu Lempääläläinen Muistokivi Oy M.Kaila.

5. Pienoismuistolehtojen perustaminen kirkkohautausmaalle

Asian käsittely siirtyy seuraavaan kirkkoneuvostoon.

6. Käyttöohjesäännön muuttuminen kirkkohautausmaalla

Asian käsittely siirtyi seuraavaan kirkkoneuvostoon.

7. Muistomerkkiohjeen hyväksyminen hautaustoimelle

Kirkkoneuvoston on hyväksynyt seurakunnalle hautamuistomerkkiohjeen, jossa määritellään tarkemmin seurakunnan toimintatapoja hautamuistomerkin hyväksymisessä, suunnittelussa, asianmukaisessa asentamisessa ja erimielisyyksien käsittelyssä.

Ja viimeisimpänä huomautuksena hoitosopimusasiakkaille. Seurakunta ei aikaisesta keväästä huolimatta istutua kesäkukkia aikaisemmin hautausmaalle, vaan kesäkukat saapuvat normaalisti n. kaksi viikkoa ennen juhannusta.


Muuta  Ideaparkin Ideakappelissa on valokuvanäyttely, jossa saan kunnian olla näytteille asettaja. Kovasti yrityksen aiheena luonto. Tule hiljentymään hetkeksi ostosmatkallasi ja nauttimaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti